Andrea Obradović

Nagrađivani inženjer arhitekture i dizajner

Andrea Obradović je inženjer arhitekture, postdiplomac na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i vlasnica dizajnerskog studija “ao design”.

Usavršavala se i na ITAcademy, na smeru Print design. Školovanje je završila kao jedan od najuspešnijih polaznika u generaciji i bila je deo Design studija. Tokom diplomskih studija, radila je i kao saradnik u nastavi pri Arhitektonskom fakultetu na predmetima iz dizajna.

Osmislila je celokupan dizajn sajta teslaways.rs, u okviru zajedničkog projekta ITAcademy sa Ministarstvom kulture i informisanja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom energetike, EPS-om, i još 40 ustanova kulture. Kao freelance dizajner, radi na različitim projektima za Ujedinjene Nacije, a kreirala je i vizuelne identitete za brojne ličnosti iz javnog života.

Učestvovala je i osvajala nagrade na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim konkursima iz oblasti dizajna, kao što su konkursi za logo za BIG2011, korporativni identitet Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Podgorici, packaging za kompaniju Cavalla, UI design za više mobilnih aplikacija i mnogi drugi.