Često postavljanja pitanja

Na ovoj stranici ćete naći odgovore na najčešće postavljana pitanja.

Ukoliko i dalje imate neku nedoumicu, stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja: office@ok-school.com

FAQ

Kako se plaćaju kursevi?

Po prijavi za određeni kurs, dobićete sve neophodne informacije kako bi izvršili plaćanje u bilo kojoj pošti ili banci.

Da li nam obezbeđujete i literatutu za učenje?

Svakom polazniku kursa obezbeđeni su svi neophodni materijali za praćenje nastave i savladanje gradiva. Materijale sa svakog predavanja dobijate na svom nalogu na DL platformi i možete im pristupiti u svakom trenutku.

Kada mogu da koristim DL platformu?

DL platformu možete koristiti 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Bilo kada možete pristupiti platformi i pratiti lekcije iz svog kursa.

Da li mi je potreban računar za pohađanje kursa?

Ukoliko se odlučite za neki od kurseva koji podrazumevaju klasično pohađanje nastave, u OKschool učionicama vas čekaju naši računari najnovije generacije. Naravno, za pohađanje kursa online, preko DL platforme, možete koristiti bilo koji računar sa pristupom internetu.

Da li kurseve mogu da pohađaju i početnici?

Naravno. Kursevi su upravo i prilagođeni početnicima. Međutim, kada završite kurs, vaša znanja i veštine biće na profesionalnom nivou. Polazite od samih osnova i krećete se ka složenijim zadacima do naprednog nivoa.

Da li je za pohađanje online kursa potrebno da se logujem uvek sa istog računara?

Ne. Vezani ste za svoj nalog, ne i računar. Kursu za koji ste se opredelili možete pristupiti sa bilo kog računara, bilo kada. Kada se registrujete, dobićete svoje pristupne podatke i sa njima možete pohađati kurs gde god da se nalazite i sa bilo kog računara.

Na koji način se prijavljuje za obuku?

Prijavljivanje za obuku je sasvim jednostavno. Potrebno je samo da popunite formu za prijavu koja se nalazi na našem sajtu, a nakon toga ćemo vas kontaktirati i uputiti vas u sve detalje.

Koji su termini održavanja predavanja?

Termini održavanja predavanja su usklađeni sa eventualnim radnim obavezama polaznika. Održavaju se nakon radnog vremena ili vikendom, a ukoliko se poklapaju sa vašim obavezama, uvek možete pratiti live stream predavanja ili predavanje gledati u video arhivi.

Da li tradicionalni kursevi mogu da se prate i online?

Tradicionalni kursevi, koji se nalaze u kategoriji Obuke za zanimanja, podrazumevaju nastavu u učionici. Međutim, OKschool obezbeđuje i live stream predavanja, kao i video arhivu sa snimcima predavanja. Svaki polaznik koji je sprečen da fizički prisustvuje predavanjima može izabrati online varijantu pohađanja kursa. Na ovaj način pružamo vam priliku da učite i usavršavate se nezavisno od vaših obaveza i mesta stanovanja.

Da li su na OKschool-u samo online kursevi ili postoji i nastava u učionicama?

OKschool vam nudi obe vrste kurseva. U delu Online kursevi se nalaze kursevi koji se pohađaju isključivo online, preko naše DL (Distance Learning) platforme za učenje na daljinu.

Kursevi koji se nalaze u delu Obuke za zanimanja se odvijaju u našim učionicama, sa tradicionalnom nastavom predavača, uz dodatni pristup video arhivi i online multimedijalnim sadržajima, ali uvek možete pratiti i live stream predavanja, ukoliko ste sprečeni da prisustvujete određenom predavanju.

 

Koliko puta mogu da prelazim lekcije iz mog online kursa?

Kroz lekcije možete prolaziti neograničen broj puta, dokle god imate pristup online kursu. Sami organizujete svoje vreme i vraćate se lekcijama sve dok ne smatrate da ste spremni da krenete dalje.

Da li nakon kursa dobijam sertifikat?

Da, nakon svakog završenog kursa dobićete sertifikat OKschool-a. Izdavanje sertifikata je uračunato u cenu kursa, izuzev u slučaju pohađanja besplatnog kursa kada se izdavanje dodatno plaća.

Preko OKschool-a možete polagati i za neke od najcenjenijih međunarodnih sertifikata, o čemu više možete saznati ovde.

Želim da završim kurs koji uključuje predavanja, ali ne živim u Beogradu ili Novom Sadu. Šta da radim?

Ukoliko se odlučite za kurs iz dela Obuke za zanimanja, koji uključuje i klasična predavanja u učionici, obezbedili smo live stream, preko kojeg možete pratiti sva predavanja uživo. Uz to, imate sve pogodnosti kao da ste prisutni na predavanju. Možete da postavljate pitanja, da diskutujete i radite vežbe i zadatke. Takođe, u svakom trenutku možete pristupiti video arhivi i ponovo pogledati snimak predavanja, obaviti konsultacije i pristupiti multimedijalnim materijalima.

Kako ostvarujem pravo na besplatan kurs?

Dovoljno je da kupite jedan online kurs i dobićete još jedan kurs potpuno besplatno. Na ovaj način možete kompletirati svoje znanje izborom srodnih kurseva i znanja i veština koja se dopunjuju.

Besplatan online kurs birate sa opširne liste besplatnih kurseva prilikom kupovine prvog kursa. Možete ga pokrenuti i nezavisno od toga da li ste uspešno kompletirali svoj prvi kurs.

Takođe, besplatan online kurs možete dobiti i uz blended kurs iz kategorije Obuke za zanimanja ukoliko se u samom paketu u startu ne dodeljuje bonus  online kurs.

Kako se pohađa online kurs i šta je to DL platforma?

Online kursevi pohađaju se preko naše, specijalno razvijene, DL (Distance Learning) platforme za učenje na daljinu. To je posebno kreirana platforma koja svakom polazniku online kursa pruža najbolje moguće uslove za sticanje novih znanja i veština, bilo gde da se nalazite. DL platforma se koristi i kao dodatno nastavno sredstvo kod naših tradicionalnih kurseva u učionici (Obuke za zanimanja) i omogućava live strea prenose predavanja, pristup video arhivi predavanja kao i multimedijalnim materijalima sa predavanja.

Najbolji način da proverite kako funkcioniše naša DL platforma jeste da upišete jedan od naših kurseva, a drugi ćete dobiti potpuno besplatno. Saznajte više o tome.

Šta je najveća razlika između online i klasičnog kursa?

Glavna razlika između ovih kurseva je u načinu savladavanja gradiva, koju možete prilagoditi svojim potrebama i obavezama. Ukoliko nemate vremena da pohađate klasičnu nastavu ili se nalazite u inostranstvu, online kurs je pravo rešenje za vas. Zavisno od vaših obaveza i mesta prebivališta, i kurseve koji podrazumevaju klasičnu nastavu možete da prilagodite svojim potrebama. Možete odabrati koja ćete predavanja pratiti u učionici, a koja preko live streama, a možete se odlučiti i da ceo kurs pratite na daljinu, putem prenosa predavanja uživo koji vam pruža sve pogodnosti klasičnog praćenja predavanja.